Voor mijn jonge lezers

 

Welkom op de website van Marieke Seegers.

 

Ik zal me even aan jullie voorstellen. 

 

Ik ben Marieke. Misschien heb je al eerder iets over mij gehoord en vraag je je af of ik wel echt dat meisje ben dat ooit misbruikt is en heel veel verdriet heeft gehad. Mijn enige antwoord is dan helaas: "ja". Ik ben die Marieke.

En waarom ga ik dat dan allemaal op mijn website zetten vraag je je dan af natuurlijk. Omdat ik jullie wil helpen. En jullie wil steunen waar ik maar kan. 

Ik vond het heel erg dat ik niemand kon vertellen wat er gebeurde toen ik jullie leeftijd had. Er was toen ook nog geen internet hoor. Ik moest alles uit de bibliotheek leren en dat vond ik saai! Zo'n stoffig gebouw met allemaal boeken en ik wist niet eens waar ik naar moest zoeken. Nu is dat met internet allemaal al een stukje anders maar ook veel gevaarlijker natuurlijk. 

Er staat heel veel informatie op internet hoe je met misbruik om moet gaan maar ik snap als geen ander dat dat niet altijd werkt zoals ze het allemaal beschrijven. 

Ik weet bijvoorbeeld dat je dit niet zomaar tegen je papa of mama durft te vertellen. En ik begrijp ook dat het heel moeilijk is om iemand te vinden die je kunt vertrouwen en tegen wie je dan misschien wel je grote vervelende geheim kunt vertellen. 

Maar het kan ook zijn dat jij een heel ander probleem hebt als het gaat om misbruik en weet je ook niet goed hoe je dat aan moet pakken. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je een vriendje of vriendinnetje hebt die heel verdrietig is omdat hij of zij in een hele vervelende situatie zit. Hoe moet je het dan aanpakken? Wie kun je dan vertrouwen? 

Dit alles en nog veel meer, daar wil ik jullie bij helpen. Je kan bijvoorbeeld op de pagina "ervaringen" ook verhalen lezen van jongens en meisjes die hetzelfde hebben meegemaakt en jou ook willen steunen als je dat nodig hebt. Misschien is zelfs het lezen van deze verhalen voor jou al voldoende om te durven praten met iemand. 

Heb jij een probleem en je weet niet hoe je het op moet lossen? Stuur me een berichtje dan zal ik mijn best doen voor jullie. 

 

Liefs Marieke