Welkom op mijn website.

 

Stichting Marieke Seegers, alweer een Stichting zullen velen denken. 

En dat klopt want het is nodig. Helaas moeten we ons allemaal hard blijven maken tegen kindermisbruik. 

Waar maak je het verschil? Dat is eigenlijk best een lastige. Er zijn zoveel jongens, meisjes, mannen en vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met misbruik in hun leven. En steeds blijf ik tegen mezelf zeggen "je kan niet iedereen helpen". En toch blijf ik het proberen.

In de loop der jaren heb ik vele mensen gesproken die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Jonge mensen die graag sterk willen worden en hun verleden een plaatsje willen geven zodat ze verder kunnen. Maar ook oudere mensen die het echt heel moeilijk vinden het verleden achter zich te laten. 

Hoe doe je dat? Hoe laat je dit verdriet achter je? Hoe ga je om met de schaamte en vaak ook het schuldgevoel. Want ligt het allemaal niet aan jezelf? Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand die 1 keer misbruikt is ook een tweede keer te maken krijgt met misbruik. En dan ligt daar ineens de vraag bij jezelf: "wat doe ik verkeerd? Waarom overkomt mij dit steeds?" En daar komt de schaamte en daar komt de twijfel aan jezelf. En dat kan en mag niet. Niemand mag te maken hebben met seksueel misbruik. 

Waar ga je beginnen met het verschil te maken voor de slachtoffers. Wat een belachelijke vraagstelling is dat eigenlijk ook weer. Ik wil helemaal geen verschil maken voor de slachtoffers. Ik wil voorkomen dat er nog meer slachtoffers gaan zijn. Ik wil de kleine kinderen vertellen wat er allemaal mis is in deze grote vaak boze wereld. Ik zou ze graag leren wat het verschil is tussen "aandacht uit liefde" of "aandacht uit lust." 

Een hele klus en een moeilijke taak want kindermisbruik is nog steeds een groot onbesproken taboe. We zien de beelden en de berichten voorbij komen. We reageren verontwaardigd en boos als er weer een bericht op social media verschijnt dat een kind door een vriend of familielid is misbruikt, getekend voor het leven. Maar toch ga ik eraan beginnen.

Heb jij tips, suggesties, een verhaal te vertellen of wil je een leuke actie voor ons opzetten? 

Dan zou ik heel blij zijn met een reactie van jou. 

 

"Marieke" 

 

 

                Stichting Marieke Seegers heeft ten doel het verbeteren van de positie van misbruikte en/of mishandelde kinderen