Ervaringen

 

Ik kan me voorstellen dat jij nu op mijn site zit te kijken en vragen voor me hebt of je verhaal graag wil delen. 

Weet je dat wanneer je je ervaringen deelt met anderen, jij er misschien wel iemand enorm mee helpt? Jouw verhaal kan zomaar het duwtje zijn dat iemand anders nodig heeft om hulp te gaan zoeken. 

 

Wil je je ervaringen delen, stuur me dan een mail. Samen kunnen wij dan bekijken hoe we je verhaal gaan plaatsen en wanneer je dat wil blijf je natuurlijk anoniem.

Mijn naam is immers ook niet "Marieke."

 

 

Het verhaal van Diana Mulder 

Hallo allemaal,

 

ik ben Diana Mulder, ik ben nu inmiddels 28 jaar en ik heb een gelukkig leven. Maar dat is niet altijd zo geweest. 

Toen ik geboren ben kreeg ik er meteen een zusje bij want wij zijn een tweeling. En dat vind ik nog steeds super leuk. 

Mijn jeugd was niet zo leuk. Mijn mama had al heel veel problemen en heeft heel veel grote fouten gemaakt. Maar haar allergrootste fout was dat ze mij en mijn zusje heeft laten misbruiken door vele vreemde mannen. Wij waren nog maar heel erg klein en konden onszelf natuurlijk niet beschermen. 

Na verloop van tijd kwam er iemand bij ons thuis kijken en die heeft ons uit het huis weggehaald en naar een tehuis gebracht. Daar ontdekten de mensen dat zowel mijn zusje als ik zwaar verwaarloosd en misbruikt waren. We groeiden op in het tehuis totdat er gesproken ging worden over het zoeken naar een pleeggezin. Nu is een pleeggezin natuurlijk al moeilijk maar als je met zijn tweetjes bent dan is de kans groot dat je uit elkaar gehaald wordt. 

Gelukkig is dat bij ons niet gebeurd. 1 Van de mensen die daar werkte was zoveel van ons gaan houden dat hij heeft besloten ons in huis te nemen en voor ons te gaan zorgen. En zo gebeurde het dat mijn zusje en ik zomaar een fantastische vader kregen die tot fe dag van vandaag voor ons klaarstaat en ons alle liefde geeft die hij maar kan geven. 

Ik heb het daarna best wel heel zwaar gekregen. Ik kroop in mijn schulp en bouwde een hele grote muur om mij heen. Want ook al ben je maar klein als je misbruikt wordt, je weet het gewoon en de herinneringen laten je niet met rust. 

Ik ben gaan praten en heb hele goede hulp gekregen en ik ben nu een heel gelukkige vrouw en mijn tweelingzus heeft zelfs een fantastische relatie en een heel lief kindje zodat ik nu ook een hele blije trotse tante ben. 

Misbruikt worden is het ergste dat ons kan overkomen. In mijn geval was het ook nog mijn moeder die ons weggaf as speelgoed. Maar weet je, elk kind heeft recht op een toekomst en een veilig huis. Dus mijn advies als jij op dit moment in een situatie zit die niet goed is en voor jou zelfs gevaarlijk: 

Zoek alsjeblieft iemand om mee te praten. Een juf of leraar op school, een buurvrouw die je lief vindt en vertrouwd of desnoods een mama van een lief vriendje of vriendinnetje. Maar wacht niet. 

Wie het ook is die jou misbruikt, stop het alsjeblieft, alleen jij kan de eerste stap zetten. 

Wil je mij iets vragen stuur dan een mail naar info@stichtingmariekeseegers.nl 

Ik zal je altijd antwoorden.

 

veel liefs 

Diana 

 

Het verhaal van Robin

 

Hallo allemaal, 

Ik ben Robin, een volwassen man inmiddels met een paar lieve kinderen. Ik schrijf mijn verhaal liever anoniem maar wil het wel met jullie delen. Ook al ben ik nu volwassen, ik ben ook klein geweest. En als klein jongetje ben ik meerdere malen door verschillende personen misbruikt. 

Ik heb heel lang gedacht dat ik daar niet over hoefde te praten omdat ik nog maar een kind was en ik ben ook door kinderen misbruikt. Raar is dat toch. Nu ik terug kijk op dat wat mij is overkomen denk ik "waarom was ik toch zo bang?" Maar het is logisch om bang te zijn. De ander is altijd sterker dan jij en maakt je ook vaak bang. Daarom wil ik jullie een paar tips geven zodat jullie hopelijk niet zo lang wachten als ik.

* Praat met bijvoorbeeld je mama als het gaat om een vriendje of vriendinnetje dat je misbruikt.

* Wordt je misbruikt door iemand die tegen je zegt dat alles wat er gebeurd een geheim moet blijven? Trap daar niet in, zeg alsjeblieft tegen           iemand die je kan vertrouwen wat er aan de hand is.

* Wordt je misbruikt door een familielid? Dat is echt verschrikkelijk maar ook dan mag dit nooit gebeuren! Heb nooit medelijden met iemand die jou misbruikt, laat je nooit bang maken. Praat met iemand dan kan je geholpen worden, dat weet ik zeker. Ik heb er veel te lang mee gewacht. Doe dat alsjeblieft niet. 

Wil je meer aan me vragen? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingmariekeseegers.nl Ik zal er voor je zijn.

 

Groetjes Robin.

(ik heb mijn naam veranderd omdat ik nog niet zover ben dat ik mezelf bekend wil maken. Dus als jij ook niet jouw eigen naam wil gebruiken heb ik alle begrip en zal er ook dan voor je zijn)!

 

 

 

 

Het verhaal van Patricia 

 

Dag lieve kids, mij is gevraagd om mijn verhaal met jullie te delen. En dat doe ik graag omdat ik vind dat alle kinderen een veilige jeugd moeten hebben. Daar hebben jullie recht op. Ik hou het wel een beetje kort omdat ik eigenlijk alleen maar een duidelijke boodschap mee wil geven.

Ik was een meisje van 8 jaar toen ik ging logeren bij een vriendinnetje. Ik mocht een heel weekend blijven en had er super veel zin in. Maar het is helaas niet zo'n leuk weekend geweest. 

De stiefpapa van dit meisje was een hele foute man. Deze man heeft zowel mij als mijn vriendinnetje misbruikt en hele vervelende dingen met ons gedaan waar ik heel erg verdrietig van ben geweest. Hij heeft ons seksboekjes laten lezen en we moesten ons steeds uitkleden en hem overal aanraken waar we dat niet wilden. Hij heeft ook mij en mijn op intieme plekken aangeraakt. 

Wat er ook gebeurd laat dat alsjeblieft nooit toe. Probeer weg te rennen, probeer keihard nee te roepen. En probeer hulp te vragen aan iedereen die van je houdt. 

Liefs Patricia