Nelly Bioch

In ons drukke chaotische leventje met alle kinderen en overige activiteiten krijg je soms zomaar te maken met iemand die je in je hart sluit. Nelly is zo'n meisje. Ik leerde haar kennen via facebook en in een hele korte tijd was er een druk app verkeer en vertelde ze me haar levensverhaal. 

Ik hou van mensen die voor zichzelf vechten en die ondanks alles wat ze meegemaakt hebben toch een groot doel in hun leven hebben.

Nelly is zo'n meisje. Haar ervaringen wil ze graag omzetten naar iets positiefs en daar gaat ze keihard voor. Startende aan het nieuwe schooljaar is ze op zoek naar een stageplaats waar ze alles kan leren wat ze wil leren. Laat haar nou het idee hebben dat ze dat bij mij kan. En prompt krijg ik de vraag of ze stage kan lopen bij mij. 

Euh nee, ik ben namelijk geen leerbedrijf. Maarre Rina dat kunnen we toch wel fiksen? Zo gezegd zo gedaan. De aanvraag ingediend en goedgekeurd. Zowaar ben je dan ineens een leerbedrijf. En zomaar ineens krijgen wij het komende jaar een geweldig lief meisje in ons huis/bedrijf dat hopelijk een heel tof jaar bij ons gaat krijgen. 

Het zal ook voor mij wennen zijn want dat wil zeggen dat ik niet meer gewoon heen en weer kan rennen en van het een naar het ander kan vliegen. Maar vooral zal het voor haar een jaar worden van hoop ik heel veel plezier veel leren. 

Ik kijk ernaar uit.

 

 

 

 

De eerste blog van Marieke;

Jeetje zeg een website maken is nog niet zomaar even doen. Maar ik ben op de goede weg. Eerst al voor mezelf bepalen wat ik wel en niet kwijt wil is al een hele toer want eigenlijk wil ik alles kwijt wat me dwars zit. Maar dat is weer niet de bedoeling. 

Waarom ben ik deze Stichting gestart, dat is wat ik mezelf soms ook afvraag want wat doe ik mezelf hier ook veel verdriet mee. Elke dag weer die schrijnende verhalen van jongens, meisjes, mannen en vrouwen. En daar heb ik eigenlijk ook meteen het antwoord. Dit kan niet! Dit moet stoppen. 

 

Elke dag vinden we op facebook berichten van kinderen die misbruikt zijn. Je zou toch denken dat na 40 jaar met de mogelijkheid van het grote world wide web de signalen door iedereen veel eerder opgepakt zouden moeten worden. Maar niets is minder waar. Kindermisbruik is nog steeds een groot onbesproken taboe. En in de meeste gevallen is het ook nog zo dat de kinderen zich schuldig voelen aan het feit dat ze misbruikt worden. Hoe vaak horen we niet in een gesprek "ja maar als ik het zou vertellen dan zou er dit of dat gebeuren en dan is dat allemaal mijn schuld."  Misbruik, het is veel meer dan die verboden aanrakingen en seksuele handelingen. Het manipuleren door de dader is een even groot misdrijf als het misbruik op zich. 

Waar wil ik het verschil maken want er zijn al zoveel instanties en stichtingen die goed werk doen. Dat klopt maar niet zoals ik het graag zou willen. Vraag jezelf eens af of jij als kind ooit een aanraking hebt meegemaakt waarvan je dacht: "dat voelt niet helemaal goed maar ik krijg wel aandacht dus het zal wel oké zijn toch?" Natuurlijk denk je dat want een kind wil aandacht en een kind wil liefde. 

Maar waar ligt het verschil tussen "aandacht uit liefde" of "aandacht uit lust."

En dat is wat ik wil bereiken, dat is wat ik de kinderen wil leren. 

Dat is mijn grote doel.

Marieke

 

 

Stichting Marieke Seegers heeft ten doel het verbeteren van de positie van misbruikte en/of mishandelde kinderen